Training, Coaching en Advies
 

Waarom DISC? 

Ieder mens communiceert en vertoont hierbij gedrag wat beïnvloed is door de vier temperamenten die we met het DISC profiel meten. Het ingewikkelde van communicatie is dat we nooit precies weten wat de ander denkt, voelt of bedoelt, maar dat we dit kleuren vanuit ons referentiekader. Hierdoor kan ruis ontstaan. 
Door inzicht te verkrijgen in onze eigen voorkeursstijl en de stijl van de ander, leren we elkaar beter begrijpen. Hiermee verkrijgen we inzicht in de onderlinge communicatie en zo ontstaat de mogelijkheid hier actief op in te spelen en af te stemmen. 

Een persoonlijk DISC profiel geeft inzicht in de overeenkomsten en verschillen tussen mensen, maar vooral in jezelf. Het geeft antwoord op vragen als: 
- Wat is mijn natuurlijke stijl?
- Wat gebeurd er met mijn persoonlijke stijl als ik onder druk sta?
- Wat zijn mijn bewuste én onbewuste voorkeuren? 
- Hoe komt het toch dat ik steeds opnieuw in gesprek moet gaan, maar de boodschap niet over lijkt te komen bij de ander?
- Wat zijn kwaliteiten én valkuilen in mijn communicatie? 
- Hoe komt het dat ik van sommige mensen energie krijg, terwijl anderen mij juist energie kosten?
- Past mijn werk wel bij mij? Wat maakt dat ik zo moe ben aan het einde van de dag? 

Ingedeeld in hokjes? 

Een DISC profiel is voor velen niet onbekend. Bij de meeste coaches of aanbieders wordt er gebruik gemaakt van de 4 hoofdkleuren (temperamenten; Rood/Geel/Groen of Blauw) Het persoonlijk stijlprofiel dat ik aanbied, in combinatie met een training of een persoonlijk gesprek, gaat verder dan het indelen in een van deze vier kleuren. Niemand heeft namelijk maar 1 kleur en binnen een kleur is nog bijzonder veel variatie mogelijk. Dit komt doordat de mix van intensiteiten binnen het profiel bepaalt waar we precies eindigen. Simpel gezegd: als je 85% scoort op Rood, ben je een ander persoon dan iemand die 65% scoort op Rood. Zou ik alleen deze 4 kleuren gebruiken doe ik je dus te kort.
In de basis communiceren we namelijk vanuit alle vier de temperamenten die we met het DISC-profiel meten. Als we 1 van deze temperamenten weghalen, is onze communicatie niet compleet. Wel hebben we vaak een voorkeur voor een bepaalde stijl. Het gaat ons makkelijker af, het is het gedrag waarbij we ons het meest prettig voelen, wat het minste energie vraagt. Oftewel ons natuurlijk gedrag. De start van de verdeling is dus bij dit profiel verdeeld over 16 vlakken (zie het plaatje van het grid onderaan de pagina)  Daarnaast wordt je profiel nog verder aangescherpt door gebruik te maken van je tweede temperament (kleur). Hierdoor wordt een veel nauwkeuriger beeld geschetst en zal je jezelf ook goed kunnen herkennen in de uitkomst. 

 Door je natuurlijke gedrag naast jouw gewenste gedrag te leggen, krijg je inzicht in je eigen handelen. Dat biedt een hoop voordelen;
- Het is een startpunt van waaruit  je jezelf kunt ontwikkelen.
- Door concreet voor je te zien hoe je in stressvolle situaties je gedrag aanpast, ontwikkel je meer begrip voor jezelf en kan je je energie weer    aanvullen
- Door inzicht te hebben in je eigen sterke kanten en valkuilen verloopt communicatie soepeler. 

Voor wie? 

Voor jou! Het feit dat je deze tekst leest geeft al aan dat je jezelf wilt ontwikkelen. Dat je het leuk vind om inzicht te krijgen in jouw manier van communiceren. Dat je houdt van zelfonderzoek en blijven leren. Dat je feedback op je handelen waardevol vindt. 

Voor het team! Samenwerken in een team kan soms best wat problemen opleveren. Hoe vinden we een goede basis, waarin ieder tot zijn recht komt. Het loopt wat stroef en we kunnen er niet de vinger opleggen. Ik heb zo'n last van die ene persoon in mijn team die altijd maar doordramt, of juist degene die nooit lijkt te luisteren. Je wilt met elkaar op een positieve manier bezig zijn. Je wilt aan teambuilding doen. Je wilt een sterker team creëren. 

Voor de leidinggevende of werkgever! Je bent bezig met een veranderproces en lijkt sommige teamleden niet mee te krijgen. Er is onrust in het team en de onderlinge communicatie verloopt stroef. Er is één persoon in je team, waar je maar niet tot door kan dringen. Je hebt een vacature en zoekt evenwicht in het team, wie kan je het beste aannemen? 

Voor scholen! Je wilt met je team verder ontwikkelen in de communicatie. Ouders worden steeds mondiger en je merkt dat het voor leerkrachten niet altijd makkelijk is daar goed mee om te gaan. Je hebt een klas waarbij het lastig is een juiste leerkracht te plaatsen, sommige leerkrachten hebben een soort van natuurlijke klik andere leerkrachten krijgen net geen goede grip op de klas. Het zou fijn zijn als je meer inzicht krijgt in wat nu maakt dat de communicatie tussen klas en leerkracht juist wel of niet soepel verloopt. Je hebt een klas of een aantal leerlingen in de klas waar meer aandacht bij nodig is. Hoe spreek je die kinderen op de juiste manier aan. (Voor deze laatste vraag bestaat een observatieprofiel waarbij we juist dat in kaart brengen) 

Belangstelling? 

Kijk bij trainingen voor trainingen met DISC.
Kijk bij ontwikkeling voor een persoonlijk traject.

Of neem contact op wanneer je interesse hebt voor een incompany training op maat, een teambuilding of teamoverzicht maar ook wanneer je leidinggevende of werkgever bent met een specifieke vraag. Ik denk graag met je mee.