Training, Coaching en Advies
 

Persoonlijke ontwikkeling

Je bent professional in het sociale domein en wil graag meer inzicht in je eigen communicatiestijl. 
Je wil jezelf ontwikkelen en om deze reden meer inzicht krijgen in je persoonlijke drijfveren. 
Je loopt soms vast in de communicatie met anderen. Ze lijken je niet te horen of te begrijpen.
Je houdt van je werk, maar het kost je zoveel energie. 
Je wil de samenwerking met je team verbeteren. 

Kortom; een persoonlijk stijlprofiel is voor veel doelen inzetbaar. Belangrijkste uitgangspunt is de wens om meer inzicht te krijgen in je eigen handelen. Hoe ga je eigenlijk om met problemen en uitdagingen? Hoe ga je het beste om met anderen en hoe kan je dit positief beïnvloeden? Hoe ga je om met veranderingen zowel privé als op je werk? Hoe werken of helpen regels, afspraken of beperkingen jou? Ik help je inzicht te verkrijgen in je sterkten en valkuilen van jouw communicatiestijl. Ik kijk mee hoe je je energie weer kunt aanvullen. Ik neem je mee op weg naar eventuele nieuwe ontwikkeldoelen. 

 

Werkwijze

Je begint met het maken van een online vragenlijst. Dat kan gewoon vanuit je eigen huis, de enige voorwaarde is een rustig moment voor jezelf en een vooraf afgesproken kader (werk/vrijwilligerswerk/sport).  Juist omdat je dit in je eigen omgeving doet, wordt je zo min mogelijk beïnvloed door de omgeving en signalen van buitenaf, zodat de meting zo dicht mogelijk bij jezelf ligt. 
Vervolgens ontvang je van mij een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek, waarin we samen je profiel doornemen. We bespreken je communicatiestijl, houding en persoonlijke kracht en valkuilen. De meerwaarde van het profiel wat samengesteld wordt is dat niet alleen je bewuste drijfveren, maar juist ook je onderbewuste drijfveren helder in kaart worden gebracht. Om dit te ondersteunen ontvang je dan ook tijdens het gesprek een ingebonden exemplaar van jouw profiel en evt. een heldere korte samenvatting op een referentiekaart. Je kan dan altijd teruglezen wat we besproken hebben. Daarnaast is het fijn iets tastbaars mee te nemen.