Training, Coaching en Advies
 

DISC Trainingen


Mijn persoonlijke stijl 

In de training maak je kennis met de verschillende stijlen die DISC beschrijft. Je leert zien hoe je een andere stijl kunt herkennen en we gaan oefenen met verschillende gesprekstechnieken die aansluiten bij de stijl van de ander. Daarnaast ontvang je een persoonlijk stijlprofiel waarin omschreven wordt welke manier van communiceren het best bij je past. Waarin voel je je thuis, waar krijg je energie van en waarom loop je juist leeg in bepaalde situaties. Door meer inzicht in je eigen "onbewuste" communicatiestijl te krijgen ben je in staat om beter op de ander af te stemmen. 

Communiceren met DISC

DISC gaat uit van verschillende stijlpatronen in de communicatie. Deze stijlpatronen betekenen dat elk persoon een andere vraag beantwoord wil hebben , voor hij/zij aan de slag kan gaan of je boodschap goed begrijpt. Hiervoor is het goed te weten of een persoon mens-of taakgericht te werk gaat en daarnaast wat meer introvert of juist extrovert te werk gaat. Je begrijpt dat al deze mogelijkheden invloed hebben op het ontvangen van de boodschap. Wil je zeker weten dat je boodschap bij anderen goed overkomt? Wil je meer inzicht hebben in waarom je soms het gevoel hebt steeds hetzelfde te moeten zeggen, terwijl de ander je niet lijkt te begrijpen/horen? Wil je bereiken dat je meerdere mensen mee krijgt in plaats van altijd dezelfde personen? Dan is deze training iets voor jou! 

Samenwerken in teams 

Binnen een team is het van belang om elkaar op de juiste momenten aan te kunnen vullen. Om ervoor te zorgen dat een discussie niet steeds hetzelfde rondje blijft volgen, om in beweging te blijven met elkaar. Door op een ontspannen manier elkaars communicatiestijl te verkennen krijg je inzicht in elkaars valkuilen en stokpaardjes. Je komt dichter bij elkaar als team en kunt weer open kijken naar elkaars kwaliteiten. Deze training is uitermate geschikt als teambuilding. Je krijgt inzicht in vaste patronen, je leert hoe je een vergadering het meest effectief kunt gebruiken, omdat je nu elke persoon op de juiste manier kunt benaderen. Je gaat in op de Wie, wat, Hoe en waarom vragen van je teamleden en zorgt hierdoor dat je een effectieve samenwerking genereert. 

Belangstelling voor een training of vragen over een training op maat? Neem dan nu contact op. 

Meer weten over DISC? klik dan hier